Tuesday, November 29, 2016

Kolam Renang Kanak-Kanak

"FAMILY TIME" DI RUMAH JER
========================

"MAHAL NYER..BAIK BAWAK ANAK-ANAK JALAN-JALAN MAKAN ANGIN..

ALKISAH KONONNYA SI MAK NAK LUANGKAN MASA NGAN ANAK..

BAWAK GI JENJALAN KAT SHOPPING MALL LG BEST KATANYA"

Sedar tak sedar abis duit lebih banyak dari beli kolam kakzai jual ni..

Kalau jenjalan ngn anak-anak..nak tak nak..hangus duit makan..minum..mainan..minyak kete kan..

ZAMAN-ZAMAN GAWAT ni..dari nak jimat beli kolam mahal..tak pasal-pasal habis duit sehari je Rm300...kalau beli kolam kakzai ni boleh mandi siang malam pagi petang..mak ayah pakat mandi skali..tanggal abis daki..hehe

BUKAN TAK BAGI JENJALAN..TAPI KAN..SEBENARNYA..BUDAK-BUDAK TAK SUKA JENJALAN SESAJA KAT SHOPPING MALL TU...MAK BUDAK JE YANG EXCITED..HAHA

SO,APA LAGI??JOM BELI KOLAM..TENGOK ANAK-ANAK MAIN DEPAN MATA..

* Diyakini terjamin bersih..selamat..
Musim pelbagai penyakit ni baik control anak-anak main tempat ramai orang kan..

* Tak payah nak tempuh jem..berpanas ce ce..
Paling penting anak-anak sangat hepi..Mak ayah pun tumpang sekaki..

* Jimat belanja makan minum,minyak kete..makan "cekodok" kat balkoni pun boleh..

* 24jam boleh nak berendam..takde sape nak marah..hehe

Jom rasakan FAMILY BONDING DI RUMAH???
Jom mandi kolam bersama..

Mak,Ayah,Anak..semua gembira..gelak ketawa bersama..best tau..

WHATSAPP CEPAT TAU!!!
www.wasap.my/60139900158 (Kak zai)
www.wasap.my/60139900158 (Kak zai)

Setiap pembelian kolam dari kakzai akan dapat...

-Elektrik Pump bernilai rm39 secara percuma
-Repair kit untuk tampal kalu bocor (plastik sticker)
-Paling best..harga dah termasuk upah abang posto ata depan pintu ya..dalam 2-3 hari lepas bayar dah boleh mandi manda ngan anak-anak..

JOM ORDER POOL SEKARANG

UPDATED OCT 2017

✿✿ BESTWAY FAMILY POOL  ✿✿    

 - - - - - - - - - - - - - - - - - -

RM420.00 FREE pos

239 X 150 X 58CM

✿✿ FAMILY LOUNGE POOL  ✿✿    

 - - - - - - - - - - - - - - - - - -

RM240.00 FREE pos
                                   ---------------------------------------------------------

















Ada 4 tempat duduk yg boleh bersandar
2 tempat letak botol air

PACKAGE :
1)POOL
2)REPAIR KIT

FREE:
ELECTRIC PUMP

SIZE:
229cm lebar x 229cm panjang x 56cm tinggi
882 liter capacity at 36cm wall height

************************************

✿✿ SUPER FAMILY POOL  ✿✿    

 - - - - - - - - - - - - - - - - - -

RM250.00 FREE pos













FREE :

ELECTRIC PUMP


Size : 305x183x56cm

Brand : Intex

Berat 11kg

***********************************

✿✿ BESTWAY PADDING POOL  ✿✿    

 - - - - - - - - - - - - - - - - - -No automatic alt text available.

Size: 201x150x51cm
FREE electric pump

Retail RM150
postage RM10 (wm)

---------------------------------------------

Size: 262x175x51cm
FREE electric pump

Retail RM190
postage RM10 (wm)

---------------------------------------------

Size: 305x183x56cm
FREE electric pump

Retail RM245
postage RM15 (wm)


************************************

✿ ANIMAL POOL  ✿


RM210 FREE POS



175 X 175 X 30CM
FREE ELECTRIC PUMP


✿ SPLASH POOL  ✿


RM200 FREE POS



188 X 137 X 34CM
SLIDE : 122 X 53 X 53CM

FREE ELECTRIC PUMP

✿ VOLLEY PLAY POOL  ✿

RM210 FREE POS


254 X 168 X 97CM
FREE ELECTRIC PUMP

✿ BASKET BALL PLAY POOL  ✿

RM210 FREE POS



254 X 168 X 102CM
FREE ELECTRIC PUMP

✿ INTERACTIVE JUNGLE PLAY POOL  ✿

RM220 FREE POS


279X 173X 102CM
FREE ELEKTRIC PUMP


✿ BOLA WARNA-WARNI ✿


100 BIJI RM49.00
50 BIJI RM30.00
30 BIJI RM20.00

POS RM9.00

Tuesday, October 4, 2016

Giant Block Lego

Image may contain: 3 people, people smiling



SIZE EACH GIANT BLOCKS
19X9.5X9.5CM
16pcs


RM82.00

DELIVERY CHARGE RM10

Multipurpose Bag (Toiletry bag)


RM24.00

DELIVERY CHARGE RM9

SIZE 21 X 7 X 16CM

COLOUR : RED, BLACK, BLUE, PINK, GREEN, ORANGE

Penghalau Nyamuk


RM14.90

DELIVERY CHARGE RM7

-Kandungan : Citronella oil
-Dimensions: 3.5cm 
-Melindungi anak-anak dari gigitan nyamuk
-Sesuai dipasang di kasut, topi, baju, bag
-Boleh dipakai dari new born 
(kanak-kanak bawah 3y perlu pemantuan)
-Tahan 2-3 bulan selepas dibuka (simpan dlm plastik selepas digunakan)

**Citronella oil is one of the essential oils obtained from the leaves and stems of different species of Cymbopogon (lemongrass).



Cara Mandikan Bayi

Image result for cara memandikan bayi

Memandikan bayi yang baru lahir memang sangat merumitkan. Ada sesetengah ibu bapa yang takut memandikan bayi mereka dan meminta pertolongan orang yang arif. Macam saya pada anak yang pertama, pada awal kelahiran ibu saya yang memandikannya. Bukannya apa takut terlepas. Hehehe… Bila masuk anak yang kedua barulah rasa yakin untuk memandikan bayi. Ok, disini saya kongsikan cara-cara memandikan bayi buat panduan bakal-bakal ibu jadikan panduan.

Waktu yang paling sesuai untuk memandikan bayi ialah pada jam 8.00 pagi – 9.00 pagi dan hendaklah bayi diberi minum air susu ibu terlebih dahulu sebelum mandi. Ini kerana kebiasaannya selepas dimandikan bayi selalunya akan tidur. Jika waktu hujan ckulah sekadar di lap sahaja dengan air suam.

Peralatan yang diperlukan untuk memandikan bayi:
Besen/tab mandian bayi
Syampu dan sabun yang khas untuk bayi
Tisu basah (Wet tissue) digunakan untuk membersih kemaluan bayi
Air suam
Set pakaian bayi dan lampin
Minyak telon atau minyak kayu putih
Bedak bayi
Alkohol 70% untuk tali pusat yang belum putus

Cara sebelum memandikan bayi
Letakkan alat-alat mandian di tempat yang mendatar supaya bekas tidak mudah terbalik.
Pastikan alat-alat yang diperlukan sudah tersedia
Cuci tangan sehingga bersih
Apabila bayi buang air besar, bersihkan dengan tisu basah. Caranya mengusap dari depan ke belakang terutamanya bayi perempuan.

Cara memandikan bayi
Mulakan dengan bacaan Bismillah
Masukkan air suam sekitar 37 darjah. Anda boleh merasa dengan tangan atau menyukat suhu dengan thermometer.
Tuangkan air sejuk dahulu kemudian baru air panas. Jika air panas dimasukkan terlebih dahulu, dikhuatiri dasar besen mandian itu akan panas.
Masukkan bayi di dalam besen mandian dalam keadaan kepala bayi tinggi sedikit dari badan kerana dikhuatiri air masuk telinga. Sokong kepala bayi dan tengkuk dengan tangan kiri dengan jari ibu dan jari manis memegang kepala bayi dan dikepitkan telinga manakala tangan kanan membersihkan badan bayi.
Sabunlah kepala bayi secara keseluruhan dari atas ke bawah.
Balikkan bayi sekali-sekala dan bersihkan punggung.
Setelah selesai angkatkan bayi dan letakkan diatas permaidani atau tuala yang dibentangkan. Lap sehingga kering.
Setelah bayi bersih dan kering, bedaklah bayi anda. Tujuan berbedak ialah supaya kulit bayi tidak mudah ruam, luka dan berpeluh.
Sapukan minyak telon atau minyak bawang putih di ke perut bayi dan tapak kaki bayi bagi mengelakkan kembung.

Untuk ibu bapa yang masih lagi kekok memandikan bayi anda boleh mencuba cara ini.
Ok selamat beramal ya!!


Peringatan: Jangan tinggalkan bayi anda berseorangan di dalam bilik air kerana ia sangat merbahaya!!

credit to : http://sweetmom83.blogspot.my/


Sekiranya mommies berminat untuk dapatkan bathtub boleh lipat ni boleh pm zai ya..selamat...smart dan mudah nak simpan..
FOLDABLE BATHTUB

RM120.00

DELIVERY CHARGE RM10.00

The Folding Bath is specially designed for those living in a city environment where space can be limited or for the travelling family. The fold away design makes storage easy without compromising a full-size tub for your little one. The extra leg support with non-slip material makes this bath usable on any flat surface and the built-in hook allows the bath to be hanged for storage or can simply be hanged on the shower head for drying. This bath is entirely made of safe materials (polypropylene and thermoplastic elastomeric) and is free of phthalates and heavy metals which can safe you baby's skin.

Size (L x W x H) 79 x 48 x 23

 

Copyright © Kedai Mainan Online Termurah. Designed by Whitey Mommy